Familieopstellingen

Systemisch werken in families door opstellingen

Is een familieopstelling iets voor jou?

Een van de mogelijkheden die Systemisch Werken biedt, is het maken van familieopstellingen. Ieder mens heeft familie. Daar heb je een relatie mee, slecht of goed. We zijn onverbrekelijk als familie met elkaar verbonden, zelfs als we geen contact meer hebben. De relatie blijft. Het systeem van de familie werkt in op ons dagelijks leven. Bij waarnemen, handelen, relaties, gezondheid en de keuzes die we maken.

Tijdens de workshop kijken we op een zorgvuldige en veilige manier n hebben met jouw persoonlijke situatie. De inzichten die je krijgt zijn direct toepasbaar zodat je een volgende stap kunt zetten naar heelwording. Arnold begeleidt je in volle aandacht tijdens dit proces van inzicht.

De betekenis die je geeft aan wat zichtbaar wordt, jouw inzicht, is alleen voor jou en wordt niet verder besproken. Wat de representanten (zie ook onder Werkwijze) ervaren is informatie die iets zegt over de situatie die is opgesteld. Voor Arnold als begeleider zijn zij hulpen die jou als cliënt helpen de situatie duidelijk te maken.

Er zelf bij zijn op één van de workshopdagen is de beste manier om te ervaren hoe mooi Systemisch Werken is!

Werkwijze

Tijdens een opstelling heb je de mogelijkheid om jouw thema in te brengen waarmee je bijvoorbeeld al jarenlang rondloopt. Als jouw thema tijdens een opstelling wordt behandeld dan gaat Arnold met jou op zoek naar de juiste vraagstelling. Wanneer de vraag helder is dan kies je puur op gevoel een van de andere deelnemers uit, die je in de ruimte opstelt. Zij vervullen een rol van iemand of iets dat met jouw vraag te maken heeft. Door te kijken naar de opstelling krijg je inzicht in wat er speelt. En met dat inzicht kun je direct aan de slag!

  •  Kijken naar relatie(s)
  •  Ontdek je plaats in het (familie)systeem
  •  Welke verbondenheid heb je met anderen
  •  Geven is makkelijker dan ontvangen
  •  Hoe kom ik weer in balans