Arnold

Persoonlijk & Professioneel Leiderschap

Interim- en verandermanager

Leiderschapscoach

Over Arnold te Raa

Mijn motto is: “Verandering is de enige constante”. Voor mij maakt dat het leven leuk. Ik houd van afwisseling en vernieuwing. Het leven is er om te ervaren, wat mij betreft. En dat mag er van mij veelzijdig uitzien. Maar ik weet ook dat verandering niet voor iedereen gemakkelijk is. Vooral niet wanneer het om opgelegde veranderingen gaat. In dat soort gevallen help ik mensen graag met de juiste deuren te  openen. En daarbij gaat het niet altijd alleen om de mensen die geacht worden te veranderen. Want de juiste deuren open je volgens mij in relatie met anderen. Verandering begint met echt contact.

Mijn eigen weg

En echt contact begint met de verbinding met jezelf. Dat je daar soms een weg voor af moet leggen, weet ik alles van. Ik heb mijn plek in het leven mogen vinden door de typeringen die ik op mijn weg had opgep(l)akt (gekregen), weer los te laten. Door deze weg heel bewust te gaan, ben ik meer evenwichtig in het leven te komen staan. Naast dat ik weet wat het is, heb ik me ook verdiept in diverse theoretische modellen en me praktische vaardigheden eigen gemaakt die kunnen werken voor anderen. Zodat ik mijn persoonlijke ervaring tot een abstracter niveau kan brengen van waaruit ik van grotere betekenis kan zijn voor anderen. Voorbeelden zijn Waardemanagement, waarin ik gecertificeerd ben voor het afnemen van assesments en organisatie- en familieopstellingen, waarin ik eveneens gecertificeerd ben en nog regelmatig aanvullende trainingen volg.

Jezelf overstijgen

Naast verbinding (oprecht contact) is creativiteit  voor mij een speerpunt. In beiden vind ik flow. Wanneer ik dit kan inbrengen in verander- en leiderschapsprogramma’s, kom ik in een stroomversnelling. Mijn missie is geslaagd wanneer ik mensen net even dat zetje kan geven waarmee ze zichzelf overstijgen en op een volgend level kunnen gaan functioneren. In mijn vrije tijd speelt creativiteit (in verbinding met mezelf) ook een rol. Zo ben ik onlangs begonnen met creatief schrijven en schilder ik graag.

Wat ik als mijn unieke kracht beschouw

In een notendop: het gecombineerd inzetten van creativiteit, spiritualiteit, kennis van veranderen, systeemleer en waardesystemen. Gedreven om inspirerend en betekenisvol te zijn, authentiek en eerlijk. Ik ben een bruggenbouwer pur sang en schep de voorwaarden waarbinnen mensen hun eigen talenten, kracht en waarden kunnen vinden en wegen zien deze tot leven te brengen. En dit alles vanuit een innerlijke rust en balans, die wel degelijk in beweging is.

4 thoughts on “Arnold”

 1. PBN sites
  We establish a structure of self-owned blog network sites!

  Advantages of our PBN network:

  WE DO everything so Google doesn’t understand that this A privately-owned blog network!!!

  1- We buy domain names from various registrars

  2- The main site is hosted on a virtual private server (VPS is fast hosting)

  3- The remaining sites are on different hostings

  4- We allocate a separate Google profile to each site with confirmation in Search Console.

  5- We create websites on WP, we don’t utilise plugins with aided by which Trojans penetrate and through which pages on your websites are established.

  6- We do not repeat templates and use only unique text and pictures

  We never work with website design; the client, if wished, can then edit the websites to suit his wishes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *